Saffieren ringen

Saffieren zijn edelstenen met een schitterende blauwe kleur. Ze zijn uitstekend geschikt om ingezet te worden in een ring. Hierbij wordt meestal een steentje gebruikt om boven op de ring te zetten. Saffieren geven eenvoudige zilverkleurige of goudkleurige ringen een bijzonder cachet. Een andere mogelijkheid om saffieren ringen te creƫren is een band van vele kleine saffiertjes in te zetten in een strook over de lengte van de hele ring.

Saffieren ringen als verlovingsring voor dames

Saffieren ringen zijn ook uitstekend geschikt als verlovingsring voor dames. Hierbij wordt meestal gekozen voor een smalle elegante ring uit zilver of goud waarbij een enkele saffier wordt ingezet als een centraal punt, zodat de elegante steen alle aandacht voor zich opeist. Vaak wordt hierbij de opstelling van een entourage ring of een trilogie ring gebruikt. Saffieren ringen komen heel goed tot hun recht in dit soort van klassieke opstellingen waarbij de saffier ofwel omringd wordt door andere edelstenen ofwel de middelste is van drie edelstenen, waarbij de buitenste stenen vaak een witte kleur hebben.

saffier ring 1

Saffieren ringen zijn klassiekers

Saffieren ringen zijn dus vaak klassieke ringen die bij elke gelegenheid passen. Ze kunnen geschonken worden in het kader van een verloving of een andere belangrijke gebeurtenis. Saffieren zijn kostbare edelstenen die hun waarde steeds bewaren. Sedert vroegere tijden werden aan saffieren bijzondere krachten toegeschreven zoals fysieke kracht en zelfs onsterfelijkheid. Het is dan ook geen wonder dat de saffier ook van betekenis is in de alternatieve geneeskunde.

Waar komt de saffier vandaan?

Waar komt de edelsteen vandaan die saffieren ringen zo bijzonder maakt? De saffier is een edelsteen die al van in de vroegste tijden bekendheid genoot. Hij werd voor het eerst gebruikt in Sri Lanka. Van daaruit werd deze haast mythische steen verder bekend in landen zoals Thailand, India, China en Myanmar. De saffier geniet echter ook bekendheid in Oost-Afrika en in de staat Montana in de Verenigde Staten.

saffier ring 2

Saffieren ringen zijn exclusief

Saffieren ringen zijn niet alleen mooi en krachtig, ze zijn ook exclusief. Aan deze schitterende ringen hangt een vrij hoog prijskaartje, waarbij je moet denken aan prijzen tussen en 2000 en 6000 euro. Dit betekent automatisch dat saffieren ringen niet voor iedereen weggelegd zijn, tenzij je de moeite wilt nemen om een tijdlang te gaan sparen, enkel om de ring van je dromen te kunnen kopen.

 

saffier ring 3 saffier ring 4 saffier ring 5 saffier ring 6