Robijnen ringen

Robijnen ringen zijn echte klassiekers. Robijnen zijn warme rode edelstenen die deel uitmaken van dezelfde familie edelstenen als de saffier. Het zijn namelijk allebei korundsoorten, en de naam robijn betekent letterlijk rode steen. Robijnen ringen springen letterlijk in het oog vanwege de robijnrode kleur van deze buitengewone stenen. De robijn is namelijk een zeldzame steen. Daarom zijn robijnen ringen dan ook redelijk zeldzaam en exclusief.

Goedkope robijnen ringen

Op tal van sites wordt geadverteerd met goedkope robijnen ringen. Gezien de zeldzaamheid van natuurlijke robijnen, is de term goedkope robijnen ringen in feite een uitgesproken geval van contradictio in terminis. Wanneer je ergens een advertentie ziet staan voor goedkope robijnen ringen, dan kun je er zeker van zijn dat dit geen echte robijnen zijn. Echte natuurlijke robijnen komen niet zoveel voor, en zijn daarom ook tamelijk prijzig. Prijzen rond de 2000 euro zijn vrij normaal voor echte robijnen ringen.

Imitatie robijnen ringen

De meeste robijnen ringen die aan zeer voordelige prijzen verkocht worden zijn imitatie robijnen ringen of ringen die gemaakt zijn met halfedelstenen. Wanneer je websites raadpleegt die robijnen ringen aanbieden, wordt er vaak geen gewag gemaakt van het feit dat de aangeboden ringen gemaakt werden van imitatie robijnen.

Met hitte behandelde robijnen

Natuurlijke bloedrode robijnen komen niet zoveel voor. Om robijnen van ietwat mindere kwaliteit er beter te doen uitzien, worden deze robijnen met hitte behandeld. Hierdoor verbetert de natuurlijke helderheid van de steen en gaan deze ook meer schitteren wanneer ze ingezet worden op robijnen ringen. Met hitte behandelde robijnen mogen dan wel een lagere prijs per karaat hebben, toch zijn ze nog steeds zeer prijzig en zeker niet bestemd voor ieders beurs.

Moeten robijnen ringen van echte edelstenen gemaakt worden om mooi te zijn?

Hoewel vele robijnen ringen die op webshops aangeboden worden met grote waarschijnlijkheid niet echt zijn, loont het wel de moeite om zo’n ring te komen wanneer je op zoek bent naar een ring voor louter decoratief gebruik. Vele imitatie robijnen ringen hebben een aantrekkelijk design en vallen wel op door hun esthetische waarde. Zeker wanneer rood je lievelingskleur is, krijg je in de webwinkels die adverteren met goedkope robijnen ringen zeker wel waar voor je geld.

Wanneer je alleen voor echte robijnen van de beste kwaliteit wilt gaan, dan is het nodig om hiervoor een tijdje te sparen. Zo kun je wellicht ook toeleven naar de datum van aankoop. Let er wel op dat je een dure aankoop alleen doet in een winkel die online of offline een echtheidscertificaat kan leveren