Parel ringen

parel ring 1 parel ring 2

Parels zijn echte, oorspronkelijke, puur natuurlijke juwelen. In vele sprookjes spreken ze tot onze verbeelding. Vaak wordt gezegd dat het juwelenkistje van de vrouw niet volledig is zonder parels. Met grote waarschijnlijkheid is dit dan ook de reden waarom parel ringen zo populair zijn.

Wat zijn parels

Parels zijn harde natuurlijke juwelen die geproduceerd worden door weekdieren zoals oesters of slakken. Parels zijn rond en werden oorspronkelijk aan land gebracht door parelvissers. Momenteel worden de meeste parels echt gekweekt. Meestal zijn parels rond, maar ze kunnen ook andere vormen hebben, zoals bijvoorbeeld traanvormige parels.

parel ring 4 parel ring 3

Parel ringen vervaardigd uit een natuurproduct.

Parel ringen die vervaardigd werden uit dit natuurproduct zijn prachtig om te zien. Hun schittering straalt werkelijk authenticiteit uit en daarom kunnen we met zekerheid zeggen dat natuurlijke parels wel degelijk de mooiste parels zijn. Een groot nadeel van parel ringen met echte natuurlijke parels is dat deze na en honderdtal jaren verouderingsverschijnselen zullen vertonen. Toch worden er soms hele oude parels gevonden die zich nog in een relatieve goede conditie bevinden. Bij archeologische opgravingen werden namelijk parels gevonden uit de tijd van Pompeji.

Wat zijn de bestanddelen van een natuurlijke parel

Parels zoals je ze kunt vinden wanneer ze verwerkt werden in parel ringen, bestaan grotendeels uit parelmoer. Koolzuurkalk en hoornstof zijn hiervan de belangrijkste bestanddelen. De parels op parelringen geven de indruk hard te zijn, maar in werkelijkheid valt dit nogal mee. Parels hebben vooral een stevige consistentie waarbij ze de indruk geven vrij hard te zijn. Het parelmoerlaagje zelf is dan weer vrij kwetsbaar. Dat is ook de reden waarom oude parels gemakkelijk afbladderen.

parel ring 5 parel ring 6

Parels uit kwekerijen

Momenteel wordt er minder en minder naar parels gevist en werden de meeste parels op onze parelringen gekweekt in speciaal daartoe aangelegde kwekerijen. Parels worden gekweekt door een klein stukje parelmoer in een oester aan te brengen. Hierdoor ontstaan parels die over het algemeen een regelmatigere vorm hebben. Het kweken van parels voor parel ringen heeft een positief gevolg voor de vorm. Zo was het mogelijk om verschillende vormen en kleuren te ontwikkelen, waardoor parel ringen er nog mooier gingen uitzien.

Parel ringen kopen

Parel ringen zijn vaak heel elegante vrouwelijke ringen. Het zijn vaak ook eerder dunne ringen of bijna draadringen, waarbij de parel duidelijk alle aandacht naar zich toetrekt. Vaak worden goedkope parelringen op het internet aangeboden. Deze zien er vaak even patent uit als de echte parels. Echte parelringen kunnen echter al gekocht worden voor een prijs van 200 euro. Dit maakt dat parelringen betaalbare juwelen zijn en dat in principe iedereen zich parel ringen met echte parels kan veroorloven.