Keltische ringen

Alles wat met wicca, hekserij of oude spirituele gebruiken te maken heeft, is in. Dit is al een tijdje zo en er is geen reden om aan te nemen dat deze belangstelling zou afnemen. Wanneer jouw interesses in deze sfeer liggen, is het misschien een goed idee om dit ook te laten zien door middel van je trouwringen.

Keltische trouwringen geven je huwelijk een bijzonder cachet

Wie kiest voor Keltische trouwringen, deelt door deze keuze meteen ook een bepaald facet van zijn of haar levensfilosofie. Wanneer je beiden dezelfde lifestyle en filosofie deelt, is het niet meer dan normaal dat je dit ook deelt door middel van je trouwringen.

Grote keuze aan Keltische trouwringen

De tijd dat we alleen maar klassieke trouwringen konden vinden bij de juwelier, ligt al lang achter ons. Sommige juweelzaken hebben zich zelfs gespecialiseerd in Keltische trouwringen. Zo kun je gegarandeerd een ruim aanbod vinden. Webshops die 650 en meer modellen van Keltische trouwringen aanbieden, zijn allang geen uitzondering meer.

Wie kiest voor Keltische trouwringen

Ook al leven we in Nederland, toch kiezen veel mensen voor Keltische trouwringen. Dit is niet bepaald een wonder omdat ook in ons land veel mensen een zekere affiniteit voelen met de eigenzinnige Ieren en Schotten. Verder zijn Keltische motieven vaak populair in bepaalde subculturen zoals spiritualiteit en motorrijders. Hoewel dit juist twee groepen zijn die qua lifestyle soms ver uit elkaar liggen, hoeft dit niet altijd het geval zijn. Keltische trouwringen vallen dus in de smaak van een steeds groter wordend publiek.

Keltische trouwringen worden ambachtelijk gemaakt

Vele Keltische trouwringen hebben steeds terugkomende motieven die voor veel mensen herkenbaar zijn. Om deze fijne lijnen goed te kunnen graveren, worden veel van de motieven die gebruikt worden in Keltische trouwringen nog steeds met de hand gegraveerd.

Keltische trouwringen van zilver

Keltische trouwringen worden op ambachtelijke wijze uit zilver gemaakt. Meestal wordt er gekozen voor zilver met een zuiverheid van 10K, 14K of 18K. Keltische ringen zijn vrij breed, dus wordt er vaak tot dubbel zoveel zilver in verwerkt dan bij andere ringen. Dit heeft voor gevolg dat Keltische ringen duurder kunnen zijn dan je op het eerste moment zou kunnen verwachten. De prijzen lopen uiteen volgens het model van de ring, het benodigde zilver en de ingewikkeldheidsgraad van de aangebrachte gravering. Prijzen tussen de 300 en 750 euro voor een volledig handgemaakte ring zijn daarom geen uitzondering. Omwille van de authenticiteit zijn Keltische ringen hun prijs echter meer dan waard.